Facebook Pixel

Huawei не здається. Попри санкції та рекордне падіння виручки компанія залишиться на ринку смартфонів

Компанія Huawei, найбільший у світі виробник телекомунікаційного мережевого обладнання, заявила, що не планує відмовлятися від виробництва смартфонів. Ба більше, керівництво телекомгіганта запевнило, що вже скоро його смартфони стануть лідерами на ринку, пише Gizchina.

Під час заходу, присвяченому оголошенню фінансових результатів, Huawei наголосила, що смартфонний бізнес дуже постраждав порівняно з минулим роком. Окрім санкцій, по галузі вдарили збої в ланцюгу постачань. З цієї причини компанія вперше випала з п'ятірки провідних виробників мобільних телефонів у Китаї, хоча була одним із лідерів галузі понад сім років.

Генеральний директор споживчого бізнесу Huawei Ю Чендон заявив, що «чотири раунди санкцій США обмежують випуск смартфонів Huawei із підтримкою 5G, тому чипи 5G можна використовувати тільки як 4G». Нова серія Huawei P50 не підтримує 5G і пропонує лише зв'язок четвертого покоління. Це також впливає на ринок. Після запуску P50 старі моделі з 5G зросли в ціні, оскільки споживачі віддають перевагу саме їм.

Однак Huawei не збирається здаватись і продовжуватиме постачати мобільні телефони. Виробник розраховує вирішити проблему з 5G вже наступного року.

Додатково. За перше півріччя чистий дохід Huawei скоротився на 30% — до $49,6 млрд, в той час як торік цей показник становив $70,2 млрд. Найбільше падіння спостерігалося в секторі продовольчих товарів, до якого входить і смартфонний бізнес: у цій сфері дохід зменшився на 47% — до 17,5 млрд.

Контекст. Компанія Huawei стала основною проблемою в геополітичному протистоянні між Пекіном і Вашингтоном. У 2019 році Вашингтон закрив для китайського гіганта доступ до американських компонентів і технологій разом із музикою Google та іншими сервісами для смартфонів. Ці обмеження були посилені в травні 2020 року, коли Білий дім заборонив постачальникам усього світу використовувати американські технології для виробництва компонентів для Huawei. Як наслідок, Huawei змушена була закрити виробництво передових чипів для смартфонів на Тайвані.

Подякувати 🎉