Facebook Pixel
IT

Конкурент Android: Huawei представила свою мобільну операційну систему Hongmeng OS

У Китаї відбулася конференція розробників Huawei Developer Conference 2020. На ній компанія офіційно представила свою операційну систему Hongmeng OS 2.0 (в Китаї вона називатиметься Harmony OS 2.0).

Як пише видання Technode, мобільна операційна система буде доступна розробникам у грудні, а споживачі побачать її наступного року.

Зараз Huawei вперше підтвердила, що Hongmeng OS працюватиме на мобільних пристроях, а це означає, що компанія прагне до незалежності від американських технологій.

Gizchina зі свого боку зазначає, що до дистрибутиву операційної системи додаватимуть підтримку нових пристроїв, а пізніше кожен із них буде периферійним один для одного.

За словами президента відділу споживчого програмного забезпечення Huawei Ван Ченлу, уже зараз Hongmeng OS працює добре й повністю відрізняється від Android. Він також заявив, що відключення Huawei від Android принесе більше користі, ніж шкоди.

Quote«Це лише питання часу, коли всі смартфони з EMUI 11 будуть повністю оновлені до Hongmeng OS 2.0. Huawei вже замінила практично все всередині Android, включно з тим, чого навіть Google не очікувала. Після того як обидві сторони виконають умови контракту, вважаю, що Hongmeng OS 2.0 подарує користувачам абсолютно нові враження», — заявив він.

Контекст. Huawei довелося шукати заміну Android у зв'язку з указом Дональда Трампа, який 2019 року заборонив використовувати телекомунікаційне обладнання, яке загрожує безпеці США. Тоді ж компанію та її підрозділи внесли до «чорного списку» Міністерства торгівлі країни.

Минулого року Huawei також зареєструвала торгову марку Huawei Hongmeng у Державному управлінні в справах інтелектуальної власності Китаю.

Подякувати 🎉