Facebook Pixel

Хто такий Семен Кривонос – новий голова НАБУ

Кабінет міністрів України призначив екскерівника ДІАМ Семена Кривоноса главою Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Усі члени уряду проголосували на позачерговому засіданні одностайно. Віцепрем’єр із відновлення Олександр Кубраков не голосував через конфлікт інтересів.

Quote«Був проведений прозорий конкурс, половина конкурсної комісії — представники міжнародних партнерів», – підкреслив прем’єр Денис Шмигаль.

Усі три фіналісти конкурсу професійно підготовлені для роботи на керівних посадах у НАБУ, додав Шмигаль і запропонував Кривоносу призначити двох інших на керівні посади в Бюро.

Quote«З призначенням директора НАБУ Україна виконала 7 рекомендацій Єврокомісії. Це демонструє нашу цілеспрямованість до євроінтеграції та намір уже цього року перейти до перемовин про вступ до ЄС», — додав прем’єр.

До фінального відбору конкурсу на голову НАБУ минулого тижня вийшли Семен Кривонос (голова Державної інспекції архітектури та містобудування), Сергій Гупяк (управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому) і Роман Осипчук (голова управління внутрішнього контролю НАБУ).

Хто такий Семен Кривонос

Семен Кривонос народився в Маріуполі в 1983 році. Має дипломи спеціаліста з агрономії Національного агроуніверситету (2005), магістра з держуправління Нацакадемії держуправління при президентові (2007) та спеціаліста права Національного університету біоресурсів і природокористування (2010). З 2018 року має право займатися адвокатською діяльністю.

2007 рік – прийшов до відділу в справах сім’ї та молоді управління в справах сім’ї, молоді та спорту Голосіївської РДА Києва.

2011 — 2015 – працював у територіальних органах Мін'юсту в Одеській і Київській областях.

2015 — 2016 – перший заступник начальника Одеської митниці, у складі команди Михеїла Саакашвілі керував економічним блоком. Реалізував антикорупційний проєкт «Відкритий митний простір».

2016 – виграв конкурс на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ. Від посади відмовився через матеріали в ЗМІ та повернувся на митницю. Директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що перевірка не довела причетності Кривоноса.

Після звільнення з митниці став старшим юридичним радником Міжнародної організації з розвитку права (IDLO).

2020 – 2021 – голова ГО «Офіс простих рішень і результатів».

З травня 2021 року керував ДІАМ, яку було створено після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції.

1 лютого 2022 року за заявою Кривоноса детективи НАБУ та САП затримали представника однієї з київських будівельних компаній, який намагався дати голові ДІАМ хабар у розмірі $120 тис.

Раніше ексголова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі вказував на зв’язок Кривоноса з головою ОП Андрієм Єрмаком і тодішнім міністром інфраструктури Олексієм Чернишовим. Раніше ЗМІ вказували на дружній зв’язок Кривоноса з Олексієм Кулебою, заступником голови ОП.

Подякувати 🎉