Facebook Pixel

Стали відомі переможці «Оскара» 2023 року

13 березня в Лос-Анджелесі відбулася 75-та церемонія вручення «Оскара». Американська кіноакадемія оголосила найкращим фільмом «Усе, скрізь і одразу». Найкращим актором став Брендан Фрейзер, акторкою — Мішель Йео. Про це повідомляє «Суспільне».

Найбільше «Оскарів» отримала стрічка «Усе, скрізь і одразу» — сім, зокрема за найкращий фільм. Премію за найкращу режисуру отримали Ден Кван і Деніел Шайтер, нагороду за найкращу роль другого плану — Ке Хюї Куан.

Його колега по фільму Джеймі Лі Кертіс також отримала нагороду за роль другого плану. Члени Кіноакадемії високо оцінили монтаж і сценарій фільму.

Ще чотири нагороди взяла стрічка за книгою Ремарка «На західному фронті без змін», зокрема як найкращий іноземний фільм.

Найкращим актором Кіноакадемія назвала Брендана Фрейзера за роль у драмі «Кіт».

Найкращим документальним фільмом стала картина «Навальний» — про отруєння російського політика Олексія Навального. Українсько-дансько-шведсько-фінський документальний фільм «Будинок зі скалок», на жаль, нагород не отримала.

Нагадаємо, що Володимиру Зеленському вдруге, як і в березні минулого року, відмовили у виступі на церемонії вручення «Оскара».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉