Facebook Pixel

Голова СБУ повідомив деталі підриву Кримського мосту і атаки на кримський флот

Голова СБУ Василь Малюк поділився подробицями спецоперацій СБУ під час російсько-української війни, зокрема деталями щодо бавовни на Кримському мосту і атаки на флот рф у Севастополі в жовтні 2022. Про він це розповів Дмитру Комарову у фільмі-інтерв'ю «Рік. За кадром».

Атака на кримський флот

Стосовно жовтневих атак водними бойовими дронами на російський флот Маслюк повідомив, що «СБУ була автором того оперативного задуму і реалізовувала його». СБУ здійснила цю спецоперацію разом із Військово-Морськими Силами України.

Кримський міст

Як сказав Малюк, Кримський міст, як логістичний шлях російських військ, є законною ціллю для України. Але він вважає, що виносити деталі цієї спецоперації на широкий загал поки не варто, аби не надати ворогу додаткових даних.

QuoteВідповідно до норм нашого чинного законодавства і міжнародного, звичаїв і традицій ведення війни, і з врахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми були зобов’язані ворогу перерізати, певні такі заходи здійснювалися. Росіяни кваліфікували це по-своєму, як теракт.

За його даними, рф ув'язнила більше 20 своїх громадян, звинувачуючи їх у співучасті.

У своєму інтерв’ю Дмитру Комарову Василь Малюк також розповів про внесок СБУ в захист України та майбутню перемогу, деокупацію українських територій, роботу контррозвідки та викриття зрадників, протидію російським спецслужбам та багато іншого.

Подякувати 🎉