Facebook Pixel

Макрон підтримує атаки України по цілях в росії

Макрон підтримує атаки України по цілях в росії

Макрон підтримує атаки України по цілях в росії

Україна повинна мати можливість нейтралізувати російські військові бази. Про це заявив Еммануель Макрон на пресконференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом у межах поїздки до Німеччини. Про це пише Kleine Zeitung.

Quote«Ми повинні дозволити їм нейтралізувати військові бази, з яких запускають ракети. Однак ми не повинні дозволити їм атакувати інші об'єкти в Росії, особливо цивільні», — сказав Макрон у вівторок у Мезеберзі.

Макрон представив карту, на якій показано, звідки атакують Україну, деякі з цих позицій у глибині росії. Якщо дотримуватись чинних правил, то Україна не зможе вдарити по цих базах.

Quote«Ми хочемо мати можливість вражати ці пускові майданчики ракет. Я не думаю, що це сприятиме ескалації», – наголосив він.

Однак це навряд чи було б можливим із зброєю, яку постачає Німеччина — на відміну від крилатих ракет, які постачають Франція та Велика Британія.

Наступного тижня Макрон планує представити план щодо можливого відправлення французьких військових інструкторів в Україну. Це він хотів зробити під час візиту президента України Володимира Зеленського до Нормандії на честь висадки союзників у Другій світовій війні. На даний момент він обіцяє бути «дуже конкретним, щоб оголосити, що саме ми збираємося робити». За словами Макрона, раніше було «нескоординоване та невдале спілкування» з військовими інструкторами.

Столтенберг викликав дискусію

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розпалив дискусію про використання західної зброї для нападу на військові об'єкти в Росії. На зустрічі міністрів оборони ЄС у Брюсселі у вівторок норвежець знову закликав скасувати існуючі обмеження на українські атаки.

Столтенберг і міністри оборони східних країн НАТО підкреслили, що не бачать великого ризику ескалації. Столтенберг, наприклад, зазначив, що зброя, подарована Україні, є українською зброєю після передачі, і що деякі країни НАТО завжди постачали зброю їй без будь-яких умов. Він також підкреслив, що застосування зброї проти військових об'єктів підпадає під право України на самооборону.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉