Facebook Pixel

ENTSO-E збільшила квоти на експорт електроенергії з України

28 березня Європейська мережа операторів системи передавання електроенергії ENTSO-E ухвалила рішення про збільшення квоти на постачання електроенергії з України до Європи із 700 МВт до 850 МВт.

Про це заявила пресслужба Міненерго, посилаючись на слова єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон на пресконференції після засідання міністрів енергетики країн ЄС.

«Буквально сьогодні вранці (28 березня) ENTSO-E ухвалила рішення про подальше збільшення імпортних потужностей до 850 МВт із нинішніх 700 МВт. Це лише один крок, але очевидно, що це прогрес», — заявила Сімсон.

Вона також поінформувала міністрів про план постачання сонячних панелей в Україну, щоб забезпечити електропостачання лікарень та інших об'єктів цивільної інфраструктури, «навіть якщо Росії тимчасово вдалося зруйнувати деякі з'єднання з мережею».

Нагадаємо, що 14 лютого європейське енергооб’єднання ENTSO-E ухвалило рішення про збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт. 16 березня 2022 року Україна об'єдналася з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉