Facebook Pixel

Дмитро Кузьмін очолив націоналізований «Сенс банк». Хто він такий

Головою правління націоналізованого АТ «Сенс банк» став Дмитро Кузьмін. Про це повідомили в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

В Фонді гарантування додали, що адміністрація призначила членів правління та наглядової ради «Сенс банку», кандидатури яких були подані Мінфіном та погоджені з НБУ.

Quote«Перехід банку у власність держави – це важливий крок для забезпечення стабільності його діяльності та захисту інтересів вкладників, кредиторів та клієнтів банку», – підкреслює новопризначений голова правління Дмитро Кузьмін.

Хто такий Дмитро Кузьмін, новий голова правління «Сенс банку»

Дмитро Миколайович Кузьмін кілька місяців був головою правління «Універсал банку» в 2016 році, до того, як банк придбав Сергій Тігіпко. В «Універсал банку» Кузьмін працював на різних технічних посадах в департаменті автоматизації, після чого був головбухом та фінансовим директором.

Quote«Кузьмін для греків причісав «Універсал» перед продажем банку Тігіпко. З урахуванням того, що націоналізовані банки повинні бути приватизовані в майбутньому, це цінний досвід. Більше нічого про Кузьмина сказати не можу», – пише Антон Швець з «Демократичної Сокири».

В 2017-му Дмитро Кузьмін проходив конкурс на посаду заступника голови Фонду гарантування вкладів, проте не з’явився на співбесіду.

ЗМІ наводять інформацію, що до «Універсалу» Дмитро Кузьмін також працював в «Райффайзен Банку Аваль» та «Сітібанку» (підтверджено Clarity Project). Після звільнення з «Універсал банку» він брав участь в конкурсах на представника Верховної Ради в наглядових радах державних «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» – в 2019-му, а в 2020 році – знов на члена наглядової ради «Укрексіму» та голову правління «Ощаду».

В 2020 році Кузьмін брав участь у конкурсі на посаду голови правління НБУ.

Опендатабот також знаходить повного тезку Дмитра Кузьміна як співзасновника ПП «Імідж плюс», що займається бухгалтерським обліком та аудитом з 2008 року.

В фейсбуці акаунт Дмитра Кузьміна наразі видалений. Жодного іншого акаунту в соцмережах стовідсотково пов’язати з новим головою «Сенс банку» не можна.

Як проходила націоналізація «Сенс банку»

Нагадаємо, що 20 липня НБУ ухвалив рішення вивести з ринку АТ «СЕНС БАНК» як системно важливий. З 21 липня Фонд гарантування вкладів ввів у банку тимчасову адміністрацію.

Тимчасова адміністрація в АТ «Сенс банк» була припинена з 9:00 23 липня рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування. Таким чином, держава стала повноцінним власником «Сенс банку».

За добу після введення тимчасової адміністрації клієнти відкрили в «Сенс банку» депозитних вкладів на 330 млн грн – тобто втричі більше, ніж за попередню добу, повідомила директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут.

Подякувати 🎉