Facebook Pixel

ЕКУ уклала угоди з компаніями відновлювальної енергетики

ЕКУ уклала угоди з компаніями відновлювальної енергетики

ЕКУ уклала угоди з компаніями відновлювальної енергетики

«Енергетична компанія України» («ЕКУ») уклала перші угоди з виробниками енергії з відновлювальних джерел (ВДЕ) щодо послуг балансування та гарантованого викупу електроенергії. Ця пропозиція входить у комплексний пакет, підготовлений компанією для роботи зеленої генерації на вільному ринку. Про це повідомив генеральний директор АТ «ЕКУ» Віталій Бутенко.

Quote«Через важкість прогнозування виробництва для ВДЕ послуга балансування має попит. Вона допомагає виробникам з ВДЕ позбутися фінансових витрат і оптимізувати небаланси через механізми державної балансувальної групи, що є другою за розмірами на ринку», — йдеться в релізі компанії.

Крім того, державний енреготрейдер гарантує реалізацію 100% зеленої електроенергії за прогнозним графіком і ринковою ціною, повну та своєчасну оплату за придбану електроенергію. Розрахунки відбуваються за добу до початку постачання. Процес підготовки до укладання угоди займає в середньому тиждень.

Quote«Енергетична компанія України» може стати частиною розв’язання проблем інвесторів у зелену енергетику. Ми допомагаємо створювати додаткову вартість для виробників галузі та зменшувати їхні ризики роботи на вільному енергоринку. Водночас зеленій генерації не треба створювати власний трейдинговий відділ, що дає змогу виробникам з ВДЕ максимально безпечно скористатися новими ринковими можливостями», — наголосив Віталій Бутенко.

У липні вже розпочалися перші оплати виробникам з ВДЕ. Готується до підписання ще декількох угод. Назви партнерів не розголошуються.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉