Facebook Pixel

«Чорний лід» скував усю Україну: що відбувається з дорогами, авіасполученням, сервісами доставки та поштою

Увечері 10 грудня в Україні різко погіршилася погода, більшість доріг країни покрилася шаром «чорного льоду». У зв'язку з цим в країні ввели обмеження в роботі громадського транспорту, Київ скувало пробками, доставка посилок затримується, а літаки не хочуть сідати в аеропортах країни. The Page виділило головне з ситуації в країні у зв'язку з крижаним дощем.

Ситуація в Україні через «чорний дощ»

В Україні після крижаного дощу 10 грудня погіршився стан доріг і тротуарів. Ба більше, в трьох областях України, а саме в Київській, Житомирській та Чернівецькій знеструмлені 173 населених пункти, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій. Зараз електрику відновлюють бригади обленерго, але робота ускладнюється через ожеледицю.

Водночас у таких областях як Тернопільська, Рівненська, Київська та Житомирська ввели тимчасові обмеження руху вантажівок і автобусів на дорогах, проте в деяких областях воно вже відновлюється, повідомили в «Укравтодорі».

Що стосується Києва, то як повідомили в Київській міськадміністрації, вночі через опади в столиці працювала 301 одиниця спецтехніки та 36 бригад із ручного прибирання, а також 4 тисячі двірників. Через те, що опади тривали до 06:00 ранку за температури близько -1°С, доводилося обробляти одні й ті ж ділянки вулично-дорожньої мережі кілька разів.

Пробки в Києві через «чорний дощ»

За даними сервісу Google Maps, у Києві через негоду утворилися затори у багатьох напрямках — на бульварі Тараса Шевченка, вул. Олени Теліги, Жилянській, Вокзальній, Волгоградській, Кудряшова, проспектах Перемоги, Степана Бандери, Валерія Лобановського, а також на Миколи Голего, Генерала Тупікова та на Індустріальному провулку. Ускладнено рух також на Дарницькому мосту й мосту Патона.

Затори в Києві через «чорний дощ». Скріншот: Google Maps

Затори в Києві через «чорний дощ». Скріншот: Google Maps

Затори в Києві через ожеледицю. Скріншот: Google Maps

Затори в Києві через ожеледицю. Скріншот: Google Maps

Робота громадського транспорту в Києві через «чорний дощ»

На всіх маршрутах громадського транспорту ввели оперативне становище. Так, він курсує, відхиляючись від графіка руху, що пов'язано з поганими погодними умовами. Про це «Київпастранс» повідомив у своєму Telegram-каналі.

Там також додали, що затримується рух трамваїв №№14, 15 на Лукянівській площі, №3 на станції «Ромена Роллана». Також є проблеми з рухом тролейбусів №№1,11,12, 14, 38, 45 по вулиці Науки / Бастіонна / Московська / Максимовича. На місце направили відповідну службу міста.

Ба більше, до 8:00 11 грудня через складні погодні умови було припинено роботу фунікулера, але її вже відновили.

Травми через ожеледицю

Що стосується травм, то за добу 10 грудня у Києві травмувалися 163 людини через ожеледицю. Про це керівник пресслужби Департаменту охорони здоров'я Київської міської держадміністрації Наталія Вишневська повідомила в коментарі виданню «Українська правда».

Літаки не хочуть сідати в Києві через крижаний дощ

Через ожеледицю також ускладнюється робота аеропортів. Так, на злітно-посадочних смугах столичних аеропортів «Бориспіль» і «Жуляни» деякі рейси не приземлилися, а полетіли назад — в пункти вильоту або здійснили посадку в резервних аеропортах.

Як повідомили в пресслужбі «Борисполя», літак із Мінська, який повинен був приземлитися в аеропорту, повернувся до Білорусі.

Що стосується «Жулян», то як повідомила прессекретар аеропорту Галина Бондаренко в коментарі виданню «Громадське», один рейс не приземлився в Україні, а повернувся до Вільнюса, а другий рейс скасували в Дортмунд із Києва.

Однак аеропорти вже почали відновлювати свою штатну роботу. Бондаренко агентству «Інтерфакс-Україна» повідомила наступне: «Авіакомпанія Wizz Air скасувала свій ранковий рейс у Меммінгем, «Мотор Січ» зараз повинна злітати в Запоріжжі. Виліт Wizz Air о 11:00 в Дортмунд поки за розкладом».

Агентство також відзначає, що онлайн-табло аеропорту «Бориспіль» зараз скасованих рейсів на п'ятницю не показує.

Робота «Нової пошти» в ожеледь

У зв'язку з погодними умовами ускладнюється і робота «Нової пошти». Так, на своїй сторінці в Facebook оператор повідомив, що доставка вантажів може затримуватися.

Quote«У зв'язку з погіршенням погодних умов, зокрема, через ожеледицю на дорогах України можливі затримки доставок вантажів. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб ваші відправлення прибули за призначенням вчасно», — повідомили в компанії.

Робота сервісів доставки через «чорний дощ»

Як мінімум у двох районах Києва ввечері 10 грудня припинили працювати сервіси доставки їжі Glovo, Bolt і Raketa. Станом на 11:30 11 грудня, в Glovo і Bolt досі немає можливості зробити замовлення.

photo-2020-12-11-11-45-15.jpg
photo-2020-12-11-11-45-14.jpg
photo-2020-12-11-11-45-15.jpg Thumb photo-2020-12-11-11-45-14.jpg Thumb

Контекст. Раніше The Page повідомляло, що через погіршення погодних умов краще відмовитися від поїздок до 11 грудня — напередодні вночі дороги могли стати ще більш слизькими.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉