Facebook Pixel

Boeing погодилася виплатити $2,5 млрд в рамках кримінальної справи про 737 MAX

Корпорація Boeing виплатить $2,5 млрд в рамках справи про двох катастрофах літаків 737 MAX, жертвами яких стали 346 особи, повідомило Reuters. Також вона врегулює звинувачення в змові з метою обману держави, пред'явлених раніше Мін'юстом США. Це все дозволяє Boeing уникнути судового переслідування, повідомило Reuters.

Компанія зазнає грошове покарання, пов'язане з кримінальною складовою, в розмірі $243,6 млн, виплатить компенсації авіакомпаніям в розмірі $1,77 млрд і заснує фонд у $500 млн для виплат компенсацій спадкоємцям, родичам та представникам жертв авіакатастроф.

Boeing визнала, що два її технічних пілота 737 MAX ввели в оману Федеральне авіаційне управління щодо ключової для літака системи безпеки, пов'язаної з обома авиакатастрофами.

Угода з Міністерством юстиції, про яку було оголошено 7 січня, стала підсумком 21-місячного розслідування після двох катастроф в Індонезії та Ефіопії в 2018 і 2019 роках відповідно.

В цілому ці катастрофи обійшлися Boeing приблизно в $20 млрд.

Експлуатацію Boeing 737 MАХ зупинили в березні 2019 року. На кінці червня 2020 року американська влада дозволила почати тестові польоти. 29 грудня о США відновилася комерційна експлуатація Boeing 737 MАХ.

Контекст. У вересні минулого року повідомлялося, що Boeing має намір реалізувати масштабну програму скорочення витрат. Перш за все, мова йде про звільнення 170 керівників середньої ланки, 70 з яких працюють в підрозділі комерційних літаків. Їм запропоновано покинути компанію і отримати річну зарплату. Посад також можуть втратити кілька віцепрезидентів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉