Facebook Pixel

Автоконцерн «Богдан» скоротить половину співробітників

Компанія «Богдан Моторс», в яку входять автозаводи в Луцьку та Черкасах, планує скоротити 600 працівників і звинувачує в цьому НАБУ і САП.

За даними пресслужби компанії, загальна кількість робітників на виробництві складає близько 1,2 тис. осіб.

За словами прессекретаря корпорації Сергія Красулі, працівників вже попередили про майбутнє скорочення, передає «Інтерфакс-Україна».

Від початку року на заводі в Черкасах, який виробляє автотехніку для Міноборони, практично відсутні замовлення.

Таку ситуацію у компанії пов'язують з діями НАБУ і САП, які проводять постійні перевірки та вилучення документів у рамках відкритих кримінальних справ.

Quote«Своїми діями НАБУ і САП фактично дестабілізують госпдіяльність «Богдан Моторс», наслідком чого став зокрема і намір скоротити понад 600 працівників, оскільки ділові партнери виходять з переговорів, перестають укладати контракти», — зазначає Красуля.

Прессекретар також підкреслив, що всупереч складній ситуації за минулий рік компанія сплатила понад 385 млн грн податків і вчасно виконувала всі контракти.

Контекст. Президента автомобілебудівної корпорації «Богдан» і ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олега Гладковського слідчі звинувачують у тому, що він, користуючись своїм становищем, забезпечив включення «Богдан Моторс» до держоборонзамовлення і подальшу закупівлю за рахунок держбюджету вантажних автомобілів за завищеними цінами у дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», яке входить до складу автокорпорації. Такими діями державі завдано збитків на суму понад 10,6 млн грн. Також Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці. Йдеться про $54 тис. за 2016 рік, $63 тис. за 2017 рік і $47,5 тис. за 2018 рік.

Подякувати 🎉