Facebook Pixel

ЗСУ отримали 20 ударних дронів-камікадзе Warmate: чим вони корисні

В Україну приїхала перша партія з 20 ударних дронів-камікадзе Warmate. Українські захисники на передовій уже їх отримали, повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Безпілотники було придбано завдяки ініціативі monobank. На їхню закупівлю в межах програми «Армія дронів» наші співгромадяни переказали банку 64 млн грн. Цієї суми вистачило на придбання 40 одиниць Warmate. Другу партію з 20 дронів буде передано на фронт протягом поточного місяця.

Quote«Це 20 елітних цілей. По танках такими не стріляють – багато честі», — прокоментував один із засновників monobank Олег Гороховський.

На кожному з дронів є послання окупантам від українського народу: «За Маріуполь і за Бучу», «Білет на концерт Кобзона», «Бавовна в дії», «Вові П. особисто в руки» та інші.

dr3.jpg
dr2.jpg
dr4.jpg
dr1.jpg
dr6.jpg
dr5.jpg
dr3.jpg Thumb dr2.jpg Thumb dr4.jpg Thumb dr1.jpg Thumb dr6.jpg Thumb dr5.jpg Thumb

Що вміє Warmate

frame-16225-2.png

Warmate виявляють і уражають легку броньовану техніку, засоби ППО, РЕБ (радіоелектронної боротьби) і РЕР (радіоелектронної розвідки) противника. Повна підготовка системи до місії в польових умовах триває не більш як 10 хвилин. Безпілотники можуть переносити вибухівку, знищувати танки чи навіть командні пункти. Такі безпілотники використовують армія Польщі та інші країни-члени НАТО.

Контекст. У серпні Литва анонсувала надання Україні 37 безпілотників-камікадзе Warmate.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉