Facebook Pixel

Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства

Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства

Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства

Ігорю Коломойському, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомили про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства. Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Quote«За даними слідства, підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний залучив членів банди, яка «спеціалізувалась» на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами. Члени банди напали на директора однієї з юридичних компаній Сергія Карпенка, який нібито відмовився сприяти Коломойському в отриманні контролю над заводом «Дніпроспецсталь». Він отримав три ножових поранення, але вижив.

Четверо виконавців цього злочину були затримані, а пізніше засуджені до позбавлення волі на строк від 6 до 12 років. У 2005 році прокуратура відкрила справу проти Коломойського за підозрою в замовленні замаху на Карпенка, але справі не дали хід, а у 2014 році слідчий Ігор Шолодько, який займався справою, загинув під час оборони Донецького аеропорту.

Наразі прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Натепер Ігор Коломойський перебуває у СІЗО. Санкції за пред’явленими йому звинуваченнями передбачають позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉