Третій рік поспіль у другу суботу вересня українці відзначають День українського борщу. З цього приводу компанія Glovo ділиться цікавими фактами про замовлення української кухні в Україні та світі.
Тренд на українську кухню. За минулий рік кількість замовлень національної кухні у застосунку зросла на 18%. Протягом цього періоду до Glovo в Україні долучилися 180 ресторанів української кухні, з них 40% з’явилися в Києві, 14% — у Львові, 7% — в Івано-Франківську та по 4% — у Харкові та Вінниці.
Борщ. Безперечним фаворитом серед страв української кухні є традиційний борщ — його замовляють у всіх регіонах країни. За рік кур’єри Glovo привезли українцям 370 тис. тарілок, або 111 тис. літрів борщу, — цим об’ємом можна заповнити басейн з розмірами: 10 метрів у довжину, 5 метрів у ширину і 2,2 метра у глибину. Якщо ж розставити ці тарілки одну за одною, то можна прокласти дорогу від Києва до Житомира.
Інші улюблені страви та регіональні особливості. До найпопулярніших страв українців також увійшли вареники, млинці, котлета по-київськи та солянка. При цьому їх замовлення не залежить від сезонності — їх активно замовляють як влітку, так і взимку. Якщо говорити про регіональні вподобання, то в Харкові та Сумах полюбляють холодні супи, у Кременчуці та Білій Церкві найчастіше замовляють млинці, у Полтаві — вареники.
Локальні кухні. У Чернігові найбільший попит мають страви кримськотатарської кухні — чебуреки і янтики. Страву галицької кухні — банош — найчастіше замовляли в Івано-Франківську, закарпатський бограч — у Львові. Водночас за рік у Львові замовили форшмаку — закуску єврейської кухні — на 40% більше, ніж в Одесі.
Українська кухня у світі. Страви української кухні замовляють ще в 10 країнах, де представлений Glovo: Грузії, Іспанії, Польщі, Вірменії, Італії, Португалії, Румунії, Сербії, Чорногорії та Казахстані. Кількість ресторанних брендів, в меню яких є українські страви, за рік збільшилась майже у 2,5 раза. Найбільше ресторанів, де можна замовити українські страви, — у Грузії.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також