Facebook Pixel

Зеленський відправив у відставку командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля: деталі

Зеленський відправив у відставку командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля: деталі. Фото: Укрінформ

Зеленський відправив у відставку командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля: деталі. Фото: Укрінформ

24 червня президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерала Юрія Содоля.

Про це повідомив Зеленський на своєму офіційному ТГ-каналі.

Хто став новим командувачем Об’єднаних сил ЗСУ

Замість Содоля командувачем Об'єднаних сил ЗСУ стане генерал Андрій Гнатов.

Що відомо про Андрія Гнатова

Андрій Гнатов до цього був заступником командувача військ оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних сил України. З 2018 по 2021 рік Гнатов очолював 36 окрему бригаду морської піхоти.

Чому ймовірно Юрія Содоля відправили у відставку

24 червня вдень стало відомо, що начальник штабу бригади «Азов» НГУ майор Богдан Кротевич написав заяву в ДБР на командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Він звинуватив його у службовій недбалості, що призвело до втрати тисяч українських військових:

Quote«Я це все до чого — написав листа в ДБР із закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал. Мені похрін, чи почнуть розслідування проти мене, і мені похер, чи посадять мене в тюрму. Мені не похер, що судять комбатів та комбригів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдатів. Ті умови, за яких зараз воюють бригади, я скажу так — це нереальний героїзм, в першу чергу солдатів, командирів взводів, рот, батальйонів та бригад. І героїзм їх покладається в тому, що вони стримують ворога не завдяки, а всупереч. Іноді мені здається, що світ посилає нам покидьків, щоб нас згуртувати. І всі військові зараз розуміють, про яку людину я кажу, бо 99 відсотків військових його ненавидять за те, що він робить. Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює», — написав Кротевич.

Нагадаємо, що 8 лютого Президент Володимир Зеленський відправив у відставку Валерія Залужного, головнокомандувача ЗСУ. На його місце був призначений Олександр Сирський

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉