Facebook Pixel

Зранку 23 січня рф атакувала ракетами українські міста (оновлено)

рф атакувала ракетами українські міста

рф атакувала ракетами українські міста

Зранку 23 січня збройні сили рф нанесли ракетний удар по Україні.

Харків

У Харкові повністю зруйнований під'їзд багатоквартирного будинку. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

«Внаслідок ранкового обстрілу маємо повну руйнацію під'їзду багатоквартирного будинку. Зараз рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей. Також в одній з найпострадаліших частин Київського району немає світла, частково води. Відповідні служби працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів», — написав він.

У Харківській області росіяни ракетами обстріляли обласний центр і місто Балаклія. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП України в Харківській області Сергій Болвінов.

Quote«Чотири влучання — у передмісті Харкова. Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей. Одна з ракет поцілила в газопровід. На місцях працюють всі служби», — написав він.

Наслідки влучання в газогін у Харкові 23 січня 2024 року (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

Також ворог обстріляв оздоровчий табір у Балаклії. Попередньо, двома ракетами С-300.

Наразі 35 людей отримали поранення внаслідок ударів по Харкову. Серед них — двоє дітей 10 та 12 років. Дані оновлюються. Медики продовжують надавати допомогу.

2 жінки 56 та 40 років загинули.

«Окупанти вдарили виключно по цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі. Черговий акт тероризму!» — зазначив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Київ

Внаслідок ракетного удару у Святошинському районі Києва: зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів.

Внаслідок падіння уламків пошкоджені балкони з 1 до 5 поверхи житлового будинку та 4 квартири. В іншому будинку виявили нерозірвану бойову частину ракети – мешканців будинку евакуювали. Також у Святошинському районі загорілася нежитлова двоповерхова будівля

Наслідки удару у Святошинському районі 23 січня 2024 року (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

У житловому будинку в одній з квартир виявили не здетоновану бойову частину ракети. Відбувається евакуація людей з будинку.

У Соломʼянському районі в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна. Наразі одного постраждалого госпіталізували медики. Загоряння в кількох квартирах житлового будинку. Екстрені служби прямують на місце.

Наслідки ракетного удару в Солом'янському районі Києва  23 січня 2024 року

Наслідки ракетного удару в Солом'янському районі Києва 23 січня 2024 року

Наслідки ракетного удару в Солом'янському районі Києва  23 січня 2024 року

Наслідки ракетного удару в Солом'янському районі Києва 23 січня 2024 року

У Печерському районі влучання в нежитлову будівлю. Підрозділи екстрених служб прямують на місце. Під час ліквідації наслідків обстрілу виявили одного потерпілого.

У Дарницькому районі зафіксовано кілька місць падіння уламків, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку — без загоряння та поблизу території дитячого садочка — теж без подальшого горіння.

Станом на цю годину у Києві внаслідок російської ракетної атаки постраждали 18 людей. Із них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей. Тринадцятирічному хлопцю та чотирьом дорослим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу. Наразі постраждала жива. По це повідомив столичний мер Віталій Кличко.

Подякувати 🎉