Молода картопля – справжній символ весняно-літнього сезону. Вона має ніжну текстуру, тонку шкірку та особливо делікатний смак. Готувати її швидко і просто, але тут важливо не переварити: молода картопля втрачає форму значно швидше, ніж стара. Отже, скільки саме її потрібно варити – залежить від способу приготування та розміру бульб.

Скільки варити молоду картоплю
- У каструлі на плиті – 15–20 хвилин цілі бульби та 10-15 хвилин – розрізані
- Приготування картоплі на пару – 20–25 хвилин
- У мультиварці на програмі «Варка» – 15–20 хвилин
Зверніть увагу, що час відраховується від моменту закипання води.
Молода картопля: як перевірити готовність
Проткніть найбільшу картоплину ножем або виделкою. Якщо вона легко проходить усередину – картопля готова. Важливо не переварити, інакше бульби втратять форму й стануть водянистими.
Молода картопля у приготуванні має свої особливості: не очищуйте повністю шкірку, її можна злегка зішкребти або залишити. Кладіть у вже киплячу воду, якщо хочете зберегти більше вітамінів. Додавайте сіль ближче до кінця варіння. У підсоленій воді молода картопля може стати жорсткішою.
Дайте «відпочити» після варіння. Злийте воду та залиште картоплю на кілька хвилин під кришкою – так вона стане розсипчастою і більш ароматною.
Молода картопля – з чим подавати
- Вершкове масло
- Свіжий кріп або зелена цибуля
- Подрібнений молодий часник
- Олія з лимонним соком або гірчицею
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Як говорити з підлітками, щоб вони почули: як завоювати увагу покоління Z і альфа
Фонд Андрія Матюхи та Good Donations: у «Охматдиті» впровадили систему Thompson
Постачальники Міноборони під прицілом: як уникнути кримінального переслідування