Виробництво вина у Франції, як очікується, відновиться цього року після заморозків 2021 року, хоча посилення посухи може обмежити обсяги виробництва. Про це заявило 9 серпня Міністерство сільського господарства країни, повідомило Reuters.
Згідно з прогнозом міністерства, виробництво вина зросте на 13 – 21% — до 42,6 – 45,6 млн гектолітрів (гектолітр дорівнює 100 літрам або 133 стандартним пляшкам 0,75 л).
Прогнозний діапазон на 7% вищий за середній п'ятирічний показник.

У міністерстві повідомили, що в більшості регіонів виноробства країни погода для цвітіння винограду була сприятливішою, ніж торік. Виняток склали виноградники на Південному Заході, які постраждали від заморозків і граду.
«У цих умовах виробництво має тенденцію до збільшення, як порівняти з минулим роком, у всіх виноробних регіонах, за винятком Шаранта, – йдеться в повідомленні. – Однак ґрунтова посуха в поєднанні з аномальною спекою може обмежити це збільшення, якщо ці чинники збережуться до збирання врожаю».
Загалом сільськогосподарський сектор Франції, найбільший у Європейському Союзі, побоюється збитків, що зростатимуть, через найсильнішу посуху в країні за всю історію спостережень.
Посуха вже вплинула на виноград у таких регіонах, як-от Ельзас на сході та Лангедок-Руссильйон на крайньому південному заході, і почала обмежувати потенціал урожаю в Бургундії.
У міністерстві додали, що виробництво в Бордо впаде нижче за середнє за п'ять років після того, як мороз і град пошкодили майже 10 тис. гектарів.
У Шампані врожай очікується вище за середній за п'ять років, чому сприяли дощі в червні та обмежена кількість хвороб винограду.

Винні регіони Франції
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!