Гастро/Їжа

Український борщ і узвар — хіти сезону. Як працює програма «Кулінарна дипломатія»

Автор

В Україні запустили програму «Кулінарна дипломатія». Вона покликана розповісти світові про українські гастрономічні традиції. Амбасадором української кухні став шеф-кухар Юрій Ковриженко.

Борщ уже скуштували в Єгипті та Греції. Фото: Roman Grachev / Unsplash

Борщ і узвар уже скуштували в Єгипті та Греції. Цього року традиційні українські страви в авторській обробці приготують ще й у Великій Британії, Італії, Швейцарії.

«Кулінарна дипломатія» розповідає світові про українські гастрономічні традиції. Фото: «Кулінарна дипломатія»

Наприклад, у грецькому меню, окрім борщу, були голубці з раками та асорті українських закусок: сало із часником, форшмак, сир із буряком. У кожній країні вечеря готується в чотири руки: український шеф співпрацює з місцевим колегою — разом вони змішують смаки рідних країн. У Греції подавали коктейль з узвару та Метакси, а борщ — з грецьким йогуртом замість сметани.

Голубці з раками. Фото: «Кулінарна дипломатія»

За словами Юрія Ковриженка, ще п'ять років тому, коли вони з командою МЗС починали роботу, про українську кухню у світі ніхто не знав. А зараз українець отримав золоту медаль на міжнародній конференції The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy й титул Почесного посла смаку для глобальної гастрономії.

Читати на The Page

Життя

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу

Життя

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі

Життя

Як дівчатам стати STEM. Чого навчали на шостому модулі STEM is FEM