Facebook Pixel

Ціни на нафту зростають через можливе зменшення експорту з ОПЕК — Reuters

Ціни на нафту зростають через можливе зменшення експорту з ОПЕК — Reuters

Ціни на нафту зростають через можливе зменшення експорту з ОПЕК — Reuters

Ціни на нафту зросли в понеділок, оскільки світова пропозиція скорочується через зниження експорту з Саудівської Аравії та росії, компенсуючи назрілі побоювання щодо зростання глобального попиту на тлі високих процентних ставок. Про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту марки Brent піднялися на 61 цент до $85,41 за барель до 06:49 за Гринвічем, тоді як нафта West Texas Intermediate у США коштувала $81,88 за барель, що на 63 центи вище. Термін дії вересневого контракту на WTI закінчується у вівторок, а більш активний жовтневий контракт подорожчав на $0,56 центів до $81,22 за барель.

Минулого тижня обидві базові ціни на початку місяця перервали 7-тижневу виграшну серію, опублікувавши тижневу втрату на 2% після того, як долар США зміцнився, а криза нерухомості в Китаї посилила занепокоєння щодо його млявості його економічного зростання.

Quote«Ми все ще бачимо напружений нафтовий баланс до кінця року, що свідчить про те, що ціни все ще мають можливість для зростання», — сказав керівник відділу досліджень сировинних товарів ING Уоррен Паттерсон.

Ціни на нафту зазвичай змінюються обернено до долара США, причому слабший долар робить покупки нафти дешевшими для власників інших валют.

З боку пропозиції, експорт сирої нафти ОПЕК+ скоротиться другий місяць у серпні, сказав старший менеджер портфеля в 8VantEdge в Сінгапурі Стефано Грассо, посилаючись на попередні дані компанії Kpler, що займається відстеженням суден.

Китай не гає часу

Тим часом Китай, найбільший у світі імпортер сирої нафти, використовує рекордні запаси, накопичені на початку цього року, оскільки нафтопереробники скорочують закупівлі після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзники, включаючи росію, відомі як ОПЕК+, підштовхнули світові ціни. вище $80 за барель.

У липні поставки Саудівської Аравії до Китаю впали на 31% порівняно з червнем, тоді як росія з її зниженою ціною залишалася найбільшим постачальником азійського гіганта, свідчать дані китайської митниці.

Китай також збільшив експорт продуктів нафтопереробки в липні завдяки високій експортній маржі.

Згідно зі звітом Baker Hughes минулого тижня у Сполучених Штатах кількість діючих нафтових вишок, що є першим показником майбутнього видобутку, впала на 5 до 520. Це є найнижчим показником з березня 2022 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉