Facebook Pixel

Коли в українських захисників з’явиться зимова форма. Відповідає Міноборони

У Міноборони заявили, що українські захисники будуть забезпечені зимовим одягом найближчими кількома тижнями. Про це в етері телемарафону повідомила заступниця очільника Міноборони Ганна Маляр.

За її словами, нині в Україну заходять великі партії зимової військової форми.

Quote«Зараз тема забезпечення зимовим одягом дуже схоже розвивається в соцмережах, як свого часу було з бронежилетами. Їх уже в запасі є 135 тисяч. Тобто не просто забезпечення, а ще й запас. Така сама ситуація із зимовим одягом», — зазначила вона.

Маляр додала, що до повномасштабного вторгнення путінського війська в Україну в нашій армії налічувалося 215 тис. воїнів. Нині їхня кількість зросла на сотні тисяч. Через те виникла проблема із забезпеченням. За її словами, у жодного виробника — хоч українського, хоч західного — немає в наявності такої кількості одягу, «щоб просто купити та привезти». Вона зазначила, що натепер триває відшивання зимової форми, а також розв'язання логістичних питань.

Перед тим на відсутність зимової форми в українських захисників поскаржився журналіст Юрій Бутусов. Він прокоментував допис у соцмережах нардепки Мар’яни Безуглої, яка написала, що після ночівлі з військовими на півдні в «літній формі» «пішла з’ясовувати про зимову форму ще активніше».

Quote«Сьогодні з'ясувалося, що «Слуги народу» в комітеті з оборони Верховної Ради не знають, що зимова форма вже мала бути давно завезена на бази бригад, бо саме комітет з оборони отримує зарплату та повноваження від платників податків за контроль щодо укладання угод із забезпечення формою… Четвертий рік працюють, а не знають, що у вересні в Україні може бути дуже холодно, у жовтні — ще холодніше, а прогноз погоди можна на місяць уперед подивитися в інтернеті», — написав він на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, у ЗСУ вже «два місяці підіймають питання про забезпечення зимовою формою».

Подякувати 🎉