Facebook Pixel

У Києві в сміттєвому баку знайшли декоративного кролика і черепаху. Тваринам знайшли дім (оновлено)

В Солом’янському районі столиці 1 листопада ввечері у дворі будинку в баку для сміття знайшли велику червоновуху черепаху і карликового декоративного кролика. Зі слів перехожого, який першим побачив тварин, вони обидві знаходились у смітнику в міцно зав’язаному пакеті і не мали можливості вибратися звідти. Чоловік звільнив приречених істот і вони в паніці метушилися навколо сміттєвих баків. Зокрема, черепаха купалася в калюжі на проїзній частині.

З вулиці черепаху забрали люди, у яких вже є домашні улюбленці. Фото: Марія Бабенко

З вулиці черепаху забрали люди, у яких вже є домашні улюбленці. Фото: Марія Бабенко

З вулиці екзотичних тварин забрали небайдужі мешканці найближчого будинку. На їхній виклик зреагувала команда Kyiv Animal Rescue Group, яка забезпечила для врятованої парочки огляд ветеринара і тимчасову перетримку. Попри жахливі обставини, в яких опинилися тварини, обидві, за оцінками лікарів, виявилися абсолютно здоровими.

Quote«Дівчинка Черепашка і хлопчик Кролик тепер на кураторстві команди. Їх вже оглянув лікар, тваринки повністю здорові та готові їхати в нові сім'ї. Туди, де їх завжди вважатимуть Друзями, а не сміттям, де будуть піклуватись і любити», — повідомляють в Kyiv Animal Rescue Group.
Учасниця команди Kyiv Animal Rescue Group з врятованим кроликом у дворі, де знайшли тваринок. Фото: Kyiv Animal Rescue Group

Учасниця команди Kyiv Animal Rescue Group з врятованим кроликом у дворі, де знайшли тваринок. Фото: Kyiv Animal Rescue Group

Тобто, тепер стоїть завдання щонайшвидше знайти хлопчику кролику і дівчинці черепасі новий дім. Адже Kyiv Animal Rescue Group не надає притулок чотирилапим і не прилаштовує їх, а займається виключно порятунком тварин, які потрапили в екстремальні ситуації. Зокрема, в період з 16 по 29 жовтня команда здійснила 98 виїздів та допомогла 53 тваринам.

Quote«Якщо ви готові прихистити малих — телефонуйте на наш диспетчерський номер 098-844-79-37 будь ласка», — закликають в Kyiv Animal Rescue Group. Станом на 6 листопада і кролик, і черепаха вже прилаштовані!

Врятований зі смітника кролик виявився ручним і ніжним. А його червоновуха товаришка по нещастю має гарний апетит і поводиться доволі жваво і активно.

Врятований декоративний кролик. Фото: Марія Бабенко

Врятований декоративний кролик. Фото: Марія Бабенко

Варто зауважити, що червоновуха черепаха, на відміну від болотної черепахи, не є місцевим видом і не пристосована до зимових низьких температур нашого кліматичного поясу. Тож їй потрібен відповідальний господар, який забезпечить тварині належні умови, а не випустить її у найближче озеро, як це часто трапляється з червоновухими. Таких черепах потрібно утримувати у великому акваріумі з острівцем, контролем температури води, лампою для обігріву тощо. До того ж червоновуха черепаха — хижак, тобто — м’ясоїд. Вона має гострі кігті і може вкусити.

Червоновуха черепаха не пристосована до зимових холодів. Фото: Марія Бабенко

Червоновуха черепаха не пристосована до зимових холодів. Фото: Марія Бабенко

Наразі новий дім шукають на тільки кроленя і черепашка, дивом врятовані зі сміттєвого баку. Тому в Києві на ВДНГ в 4-му павільйоні в найближчу суботу та неділю 4 — 5 листопада з 13:00 до 18:00 відбудеться AdoptMe Days, де можна знайти собі чотирилапого друга. Kyiv Animal Rescue Group також бере участь у AdoptMe Days разом зі своїми кураторськими тваринами. Як зазначають в анонсі, окрім собачок та котиків будуть декоративні щурики та навіть черепахи.

Quote«Черепашка буде разом з іншими нашими кураторськими тваринками брати участь в AdoptMe Days у 4-му павільйоні на ВДНГ сьогодні та завтра з 13:00, тож завітайте знайомитись! Чекаємо всіх друзів», — запрошують в Kyiv Animal Rescue Group.

Сподіваємося, що сумна історія з викинутими у смітник живими істотами матиме щасливий фінал і вони скоро стануть чиїмось домашніми улюбленцями. Але ця ситуація, вочевидь, є тривожним сигналом про стан нашого суспільства і має привернути увагу до зоозахисних ініціатив і порятунку чотирилапих.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉