Facebook Pixel

Зеленський ввів санкції проти 119 діячів культури, телебачення та спорту

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції Ради національної безпеки та оборони від 6 січня 2023 року проти російських та українських діячів.

Персональні санкції згідно з указом №4/2023 запровадили щодо 119 осіб. Санкції передбачають блокування активів, заборону на виведення капіталів за межі України, заборону на участь у приватизації, позбавлення державних нагород України та багато іншого.

Під санкції потрапили телеведучий Дмитро Кисельов, гуморист Євген Петросян, футболіст Анатолій Тимощук, режисер Микита Міхалков, телеведуча Жанна Бадоєва, артисти Баста (Василь Вакуленко), Михайло Галустян, Лариса Долина, Філіп Кіркоров, Сергій Лазарєв,. Повний перелік опубліковано у додатку до рішення РНБО.

Особи, які потрапили до списків санкцій, підтримували війну проти України.

Контекст У вересні в Україні вперше конфіскували активи олігарха з Росії. ВАКС конфіскував 17 об'єктів нерухомості Володимира Євтушенкова загальною площею майже 100 тис. квадратних метрів, а також частки олігарха в кількох українських фірмах. Активами російського олігарха керуватиме Фонд державного майна (ФДМУ)

Подякувати 🎉