Facebook Pixel

Зеленський виступив за діалог із Путіним

Без спілкування з президентом РФ Володимиром Путіним не вдасться припинити війну на Донбасі й повернути українські території. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Politico Europe.

«Я впевнений, що ми ніколи не зупинимо війну, якщо не будемо говорити з Росією. Окремий кейс – це підтримка наших західних партнерів. Але якщо ми не будемо говорити з президентом Путіним, ми не зможемо повністю відновити Україну, повернути всі наші території».

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Він додав, що звільнення 140 утримуваних осіб не відбулося, якби в нього не було діалогу з Путіним.

«Тільки в нормандському форматі це не спрацьовує, цього замало. У нас є питання, які не розглядалися в нормандському форматі. Це питання повернення наших моряків, гуманітарних складнощів у кримчан, які перебувають у полоні, багато з них – за ґратами. Такі питання треба вирішувати з президентом Росії», – сказав він.

Зеленський додав, що будь-які можливості діалогу зривають ЗМІ, які належать або великим фінансовим структурам, або політикам.

Контекст. Остання телефонна розмова президентів України і РФ відбулася 26 липня. Вони погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів із підтримання режиму припинення вогню на Донбасі та обговорили виконання домовленостей, яких було досягнуто під час нормандського саміту 9 грудня 2019 року в Парижі.

Подякувати 🎉