Facebook Pixel

Профільний комітет підтримав нову версію законопроєкту про криміналізацію контрабанди №5420

Профільний комітет Верховної Ради підтримав нову версію законопроєкту 5420 щодо криміналізації контрабанди з урахуванням пропозицій Міністерства фінансів та представників бізнесу.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

Це рішення було ухвалено одноголосно 17 членами комітету.

Доопрацьований законопроєкт передбачає внесення значних змін у питання боротьби з контрабандою. Пропозиції, представлені Міністерством фінансів та бізнес-спільнотою, включають збільшення порогів для товарної контрабанди в 5 разів та підакцизних товарів у 2 рази.

Набуття чинності нормативами щодо відповідальності за товарну контрабанду відкладається до середини 2024 року. Цей термін визначений дедлайном Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо перезавантаження БЕБ.

Quote«У новій версії закону враховано низку пропозицій бізнесу щодо зазначення умисної форми вини, винятково за наявності якої може відбуватися кваліфікація дій як злочину», — написав Ярослав Железняк.

Голосування за нову версію законопроєкту заплановане на 9 грудня цього року.

Раніше The Page повідомляв, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт 10203-1 про посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Документ передбачає збільшення чисельності НАБУ з 700 до 1 тисячі осіб. «За» проголосували 332 депутати.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉