Facebook Pixel

Розмір збитків довкіллю за рік повномасштабної війни сягає майже 2 трлн грн – Стрілець

Експерти Міндовкілля та Держекоінспекції минулого року задокументували понад 2 300 злочинів проти природи. Розмір збитків сягає майже 1,9 трлн грн. Про це пише пресслужба Міндовкілля з посиланням на міністра Руслана Стрільця.

Quote«Наприклад, не кожна європейська країна має таку кількість лісу, яку росіяни знищили в Україні. Майже 500 тис. га сьогодні під окупацією або перебувають у зоні бойових дій. 2,4 млн га лісів уже звільнено та потребують відновлення», — зазначив очільник відомства.

У зоні бойових дій розташована найбільш промислово розвинена частина України. Окуповано 132 родовища корисних копалин. Збитки галузі за рік сягають 7,76 трлн грн.

Quote«Крім того, з перших днів повномасштабного вторгнення ми зіткнулися з безпрецедентним ядерним терором. Чорнобильська АЕС була під окупацією 35 днів і зазнала збитків на 3,2 млрд грн. Сьогодні маємо новий виклик. Ситуація з діями Росії на Каховському водосховищі може мати колосальні наслідки. І це не лише позбавлення одного мільйона українців питної води. Зниження рівня води у водосховищі може призвести до виходу з ладу систем охолодження Запорізької АЕС», — наголосив Стрілець.

Нагадаємо, що війська рф завдали 255 ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, що розпочалися в жовтні 2022 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉