Facebook Pixel

За 7 місяців Український коридором перевезли більше, ніж за рік Зернового коридору

Перевізниками експортовано 33,8 млн т вантажів Українським коридором за 7 місяців. Це більше, ніж було експортовано за рік роботи Зернової ініціативи.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Quote«Ми відкрили коридор у серпні 2023 р. – через місяць, як росія остаточно вийшла з Зернової ініціативи та розпочала системні атаки на портову інфраструктуру та агропотужності. У перший місяць ми мали поодинокі суднозаходи, переважно вдалося вивести судна, заблоковані ще з початку повномасштабного вторгнення. Але наша команда доклала дуже багато зусиль, щоб кількість суден, які готові заходити в порти Великої Одеси та експортувати продукцію, зростала щомісяця», — йдеться у повідомленні.

Станом на 29 березня Українським коридором пройшло 1140 суден, які експортували 33,8 мільйонів тонн вантажів до 40 країн світу. З них 23,1 мільйона тонн – продукція українських аграріїв. Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 150 суден, які мають експортувати майже 5 млн тонн вантажів.

Нагадаємо, що З серпня 2023 року розпочав працювати морський коридор у Чорному морі замість зернового, у якому брали участь Україна, Туреччина і росія. 17 липня російські урядовці заявили про припинення «зернової угоди», вона тривала 2 місяці.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉