Facebook Pixel

ЄС виділить Україні 1,5 млрд євро до кінця 2023 – фон дер Ляєн

Україна отримає від Європейського Союзу останній транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 млрд євро до кінця 2023 року. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після засідання Європейської ради в Брюсселі 15 грудня 2023 року.

Quote«Підтримка України, робота з мігрантами, підвищення нашої конкурентоспроможності, боротьба з гуманітарними кризами – 26 держав-членів ЄС підтвердили ці пріоритети та погодилися надати більше фінансування. Дякую їм», – написала фон дер Ляєн.

Вона також повідомила, що на позачерговому саміті ЄС у січні-лютому 2024 року країни обговорять новий пакет фінансування для України в розмірі 50 млрд євро на період до 2027 року.

ЄС підтримує суверенітет, територіальну цілісність та європейську інтеграцію України, наголосила фон дер Ляєн. Вона сподівається, рішення щодо фінансування України буде знайдено, попри вето однієї з держав-членів ЄС.

Президент Європейської ради Шарль Мішель також підтвердив, що 26 лідерів ЄС підтримують новий пакет фінансування для України. Він закликав до діалогу та компромісу з Угорщиною, яка блокує цю ініціативу.

А президентка Єврокомісії ще раз нагадала про важливість початку переговорів про «вступ України до ЄС.

Quote«Розширення [ЄС] є інвестицією в стабільність, безпеку та процвітання нашого континенту. Вчорашнє рішення Єврокомісії зробить її віхою в нашій спільній історії», – підкреслила Урсула фон дер Ляєн.
Подякувати 🎉