Facebook Pixel

Європейський інвестиційний банк планує дати 220 млн євро на відновлення доріг і мостів в Україні

Європейський інвестиційний банк розглядає можливість надання 220 млн євро на фінансування проєктів з відновлення критичної інфраструктури України.

Про це пише Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Про це домовились голова Агентства відновлення Мустафа Найєм і представники Європейського інвестиційного банку.

На зустрічі обговорили прогрес реалізації спільних проєктів. Зокрема, проєкт розвитку трансʼєвропейської транспортної мережі, який стосується будівництва та ремонту доріг у шести регіонах України.

Відповідно до угоди, підписаної у червні 2023 року, ЄІБ надав понад 50 млн євро грантових коштів ЄС, доступних в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP), на закупівлю модульних мостів. Це тимчасові споруди, «швидка допомога» для регіонів, які найбільше постраждали від російської агресії. Вони поліпшать логістику між населеними пунктами і регіонами.

Окрім ЄІБ, який є одним із ключових міжнародних партнерів України у відновленні критичної інфраструктури, Агентство співпрацює зі Світовим банком, USAID, а також Європейським банком реконструкції і розвитку.

Quote«Це найбільші міжнародні партнери, з якими Агентство працює над чотирма пріоритетними напрямами: прифронтова інфраструктура, зруйноване війною житло, пункти пропуску на кордонах і дороги до них, критична інфраструктура — вода, енергетика, мости», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у 2023 році ЄІБ планує виділити 840 млн євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉