Facebook Pixel

«Укрзалізниця» отримає 6,7 млн євро гранту від Європейського інвестиційного банку

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і АТ «Укрзалізниця» підписали грантову угоду від ЄС на суму 6,7 млн євро для підтримки життєдіяльності компанії під час великої війни.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Quote«Грант ЄС допоможе покрити найнагальніші потреби єдиної в Україні залізничної компанії, яка підтримує українську економіку та українців упродовж жорстокого другого року війни», — йдеться в повідомленні.

Спочатку грант від ЄС у розмірі 6,7 млн євро для «Укрзалізниці» передбачався для проєкту ЄІБ «Модернізація української залізниці» для вдосконалення та електрифікації частини залізничної системи в Україні. Однак через війну потреби змінилися.

Quote«Підтримка «Укрзалізниці» та українців із боку наших партнерів є як ніколи важливою. Ми цінуємо те, як Європейський Союз і Європейський інвестиційний банк оперативно реагують на наші потреби. Це вкрай важливо для підтримки ліквідності компанії, відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури та забезпечення стабільної роботи залізниці», — прокоментував член правління компанії Антон Мішин.

Керівниця відділу «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та довкілля» представництва Євросоюзу в Україні Клое Алліо наголосила, що співпраця в транспортному секторі залишається пріоритетом для ЄС і включає, зокрема, розширення залізничного сполучення між ЄС і Україною.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉