Facebook Pixel

Майже 50 тис. американців подали заявку на підтримку українських біженців у США

Понад 45 тис. громадян Сполучених Штатів подали заявку на підтримку українців, яких було переміщено через повномасштабне вторгнення рф в Україну в межах найбільшої за останні десятиліття програми приватного спонсорства США для біженців. Про це з посиланням на дані Департаменту внутрішньої безпеки (DHS) США, пише CBS News.

Станом на 1 червня в США прибули трохи більш як 6,5 тис. біженців з України. Вони приїхали в межах програми «Єдність для України», яка стартувала у квітні. У її межах дозвіл на переїзд до Сполучених Штатів отримали загалом понад 23 тисячі українців.

Програма передбачає, що українці, які запланувала в’їзд у США, мусять мати спонсора. Ним може бути як будь-який американець, так і організація з переселення або некомерційна організація. Охочим переїхати також необхідно пройти ретельну перевірку безпеки.

Посольство України в США повідомило, що українці, які отримали гуманітарний пароль у США, мають змогу подаватися на основні федеральні пільги, які пропонують США для біженців.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉