Facebook Pixel

Як змінилася поведінка інтернет-користувачів за час повномасштабної війни — дослідження

В Україні від початку по вномасштабної війни стрімко зросла частка мобільного трафіку. Хоча останнім часом громадяни почали використовувати смартфони менше, показники ще не повернулися на «довоєнний» рівень. Про це повідомляє агенція newage за підсумками щорічного дослідження «Тренди українського інтернету і digital-маркетингу — дослідження newage. 2023».

Як змінилась поведінка українських інтернет-користувачів?

Фахівці відзначили цікаву зміну в поширенні браузерів для смартфонів. Так, досить популярним став вбудований переглядач сторінок Google News — 3% трафіку.

За даними Kantar, 98% користувачів продовжують читати новини щодня. Тож, тематичні вебсайти, а також телебачення та YouTube залишаються важливим джерелом інформації. Водночас вони поступаються месенджерам і соцмережам за показником регулярності відвідувань.

photo-2023-08-18-20-14-27.jpg photo-2023-08-18-20-14-56.jpg

Які сайти є найпопулярнішими в Україні?

Трафік майже всіх відомих в Україні сайтів від початку повномасштабної війни зменшився, як і загальна кількість їхньої аудиторії. За даними Gemius , навіть трафік Google, Youtube та Facebook станом на травень 2023 є меншим, ніж був у березні 2022.

photo-2023-08-18-20-16-04.jpg

Фахівці акцентують увагу, що в березні 2022 у топі рейтингу не було таких сайтів, як Rozetka, Olx і Prom. «Єкомерс» повернув популярність влітку минулого року, разом зі зниженням трафіку на сайтах новин.

Подякувати 🎉