Як змінилася кількість закладів громадського харчування під час війни
У період повномасштабної війни лише дві частини ресторанного бізнесу продемонстрували зростання — кафе та фастфуд.
Про це пише ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор», посилаючись на дані української компанії з автоматизації закладів Poster.
У квітні 2024 року кількість кав'ярень в Україні збільшилася на 35% порівняно з груднем 2021 року. Також кількість закладів фастфуду зросла на 15%, порівняно з періодом до повномасштабної війни.
Найбільше падіння зафіксовано у кальянних (-35%), кондитерських (-34%) та барів (-32%). Кількість ресторанів зменшилася на 17%, а закладів, що спеціалізуються лише на доставці, також на 17%. Пабів поменшало на 16%, а кафе зменшилося на 13%. Пекарень поменшало на 9% порівняно з рівнем до повномасштабної війни.

