Facebook Pixel

Маскують метал: в Reuters розповіли, як рф та Китай обходять санкції США

Мідні компанії рф разом із китайськими підприємствами успішно уникають податкових зобов'язань і вміло оминають вплив західних санкцій. Про це пише видання Reuters

РМК спільно з китайськими партнерами успішно оминали західні санкції, використовуючи тактику торгівлі новим мідним виробом, маскуючи його під виглядом металобрухту.

Як додають у джерелі, мідна катанка була спеціально подрібнена до стану, коли її стало складно відрізнити від звичайного металобрухту. Ця стратегічна дія дозволила як експортерам, так і імпортерам отримувати прибуток від різниці в тарифах, що застосовуються до брухту та нового металу.

У грудні експортне мито на мідну катанку в росії становило 7%, тоді як на брухт було встановлено ставку в 10%. Одночасно імпорт мідної катанки до Китаю оподатковувався за ставкою 4%, тоді як за імпорт російського брухту не стягувалося мито. Це дозволяло експортерам та імпортерам отримувати прибуток за рахунок різниці в тарифах на різні форми міді.

Згідно з китайськими митними даними, з грудня Китай значно збільшив закупівлі мідного брухту з росії. Тим не менш, російські дані, отримані від постачальника комерційних даних, свідчать про те, що кількість брухту, експортованого до найбільшого торгового партнера країни, залишалася незначною.

У відповідь на запит про можливу торгівлю мідною катанкою з китайськими компаніями, які підпадають під західні санкції, представники РМК заявили, що вони обмежуються постачанням продукції виключно російським компаніям. Вони не розширили свою заяву додатковими коментарями.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉