Facebook Pixel

Українці не сприймають царків, ви їх викидаєте — посол Естонії в Україні

Каймо Кууск: українці — вільна нація

Каймо Кууск: українці — вільна нація

Люди української нації — вільні, не сприймають царків і готові боротися за своє майбутнє. І хоча деякі речі досі викликають асоціації з 1990-ми роками, Україна рухається у вірному напрямку. Таку думку в інтервʼю The Page та SPEKA висловив посол Естонії в Україні Каймо Кууск.

За словами посла, його дідусь був українцем, тому вперше він потрапив до Києва в 15 років і продовжує дивуватися, якою величезною є Україна, як порівняти з Естонією. Кууск підкреслює, що менталітет українців — це свобода:

Quote«Перебуваючи тут, ти вивчаєш менталітет людей. Люди української нації – вільні. У вас дуже-дуже хороше громадянське суспільство, яке не сприймає царків — ви їх виганяєте».

За його словами, останніми роками українці все більше відчувають власність на свою країну: сортують сміття, борються за зміни, беруть участь у виборах, вчаться сплачувати податки.

Quote«Деякі речі та звички займають більше часу, тому іноді в мене виникає відчуття дежавю з 1990-х років в Естонії. Але ви рухаєтеся в правильному напрямку», — говорить Кууск.

Щодо прикладів зі старих часів, яскравим і токсичним він вважає кейс директора «Мотор Січ» Вʼячеслава Богуслаєва, якого в жовтні 2022 року заарештувала СБУ. Водночас посол Естонії підкреслює важливість того, що злочинець буде покараний за свої дії (йому висунули підозру в державній зраді).

Щодо естонців та їхнього ставлення до України та війни, посол говорить, що повномасштабне вторгнення допомогло осягнути факт війни всьому суспільству — від дітей до людей похилого віку, хоча й раніше це не було таємницею для Таллінна.

Утім, зараз українські біженці складають майже 4% населення Естонії, отже, усі знають хоча б одну українську родину, яка втекла від війни.

Не стали несподіванкою для естонців також звірства росіян в Україні, зокрема й Бучанська різанина, пояснює Кууск:

Quote«Ті звірства, які тут чинила росія, не були для нас несподіванкою, тому що вони так само поводилися з естонцями після Другої світової війни. Ми втратили під час окупації величезну кількість населення».

Він підкреслює, що вторгнення рф в Україну було ще одним доказом того, що імперія не надто змінилася.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉