Facebook Pixel

Росії байдуже на свої втрати: вбитих і поранених уже понад 300 тисяч — Подоляк

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила вже понад 300 своїх бійців пораненими та вбитими. Таку цифру навів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю «24 каналу». Водночас він додав, що для Кремля це нічого не означає.

Quote«Мені здається, що цифра (вбитих і поранених росіян) трошки більша за 300 тисяч. Але росія сьогодні перебуває в такому аморальному стані, що їй немає різниці, втратять вони 100, 200 чи 500 тисяч. Це питання розгортання внутрішнього бунту як такого, і воно не залежить від кількості мертвих», — зазначив він.

Подоляк додав, що в загальній цифрі він враховує й людські втрати з додаткових частин, як-от «група Вагнера», ФСБ, Росгвардія тощо.

Радник глави ОП наголосив, що про «геноцидний тип контрвійни» в Україні не йдеться. Наша армія ліквідує окупантів, що прийшли на українську землю, і «має на це всі законні повноваження».

Quote«Україна говорить офіційно, що ми маємо обов'язково знищити всю окупаційну армію, яка перебуває на території України. Бо вони вбивають наших людей і нищать наші міста. Це обов'язкова відплата, це правило війни і це юридично вмотивована поведінка України», — пояснив він.

Подоляк учергове повторив, що Сили оборони України не збираються йти на територію росії — «там немає сенсу нічого робити».

Контекст. Нагадаємо: у грудні секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляв, що якщо для захисту України потрібно буде перебувати на території росії, українська армія може там опинитися, «і ні в кого питати не будемо».

Днями він заявив, що росія готується до ескалації війни в лютому й навів маркери, які про це свідчать.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉