Facebook Pixel

Vodafone Україна та PULSE навчать медиків переливати кров у прифронтовій зоні

Vodafone Україна та PULSE навчать медиків переливати кров у прифронтовій зоні

Vodafone Україна та PULSE навчать медиків переливати кров у прифронтовій зоні

Благодійний фонд PULSE, що розвиває тактичну медицину в Україні, разом з Vodafone Україна започаткували проєкт з організації стабілізаційних пунктів у прифронтових зонах.

Проєкт складається з двох основних етапів:

  • навчання військово-медичного персоналу переливанню крові
  • забезпечення обладнанням для переливання та зберігання крові прифронтових стабілізаційних пунктів

Наразі вже підготовлені дві інструкторські групи, які в подальшому передаватимуть досвід бойовим медикам.

Статистика свідчить, що втрата крові є основною причиною смертності серед поранених. У багатьох випадках кров пацієнту переливають вже у шпиталі, що може бути занадто пізно через важкі умови евакуації із зони бойових дій. Раннє переливання крові разом з правильною зупинкою кровотечі на місці поранення та оперативною евакуацією значно підвищує рівень виживання поранених.

Quote«В такій важкій та брутальній війні, яку веде Україна проти агресора, критично ставати кращими, міцнішими, зокрема, запроваджувати найпросунутіші медичні практики для порятунку пацієнтів. Саме такою практикою є переливання крові медичними працівниками на догоспітальному етапі: чим швидше поранений отримає кров – тим більше шанс врятувати важкого пацієнта. Саме в запровадженні таких інновацій, що є непростою задачею, бачу силу взаємодії Збройних сил, PULSE як експертної організації, головного донора проєкту Vodafone та інших представників відповідального бізнесу», – зазначив співзасновник PULSE Федір Сердюк.

Партнером з реалізації проєкту, відповідно до дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я, є Український центр трансплант-координації.

Quote«Ми надаємо послуги, які стали життєво необхідними під час війни, критичними для виживання, організації допомоги та порятунку людей. І всебічно допомагаємо тим, хто рятує людські життя, насамперед медикам. Закупівля медичного обладнання, тренування та психологічна підтримка медиків – це один з пріоритетів для нас сьогодні», – зазначила генеральна директорка Vodafone Україна Ольга Устинова.

Першими пройдуть навчання з догоспітального переливання медики бойових бригад Корпусу морської піхоти ЗСУ. Навчальний курс розрахований на 4 дні. Передбачається, що протягом трьох місяців будуть підготовлені 4-5 груп медиків бойових бригад КМП ЗСУ та забезпечено обладнанням для зберігання, транспортування та переливання крові щонайменше 4 стабілізаційних пункти.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉