Facebook Pixel

НАБУ та САП відкрили кримінальну справу проти очільника Антимонопольного комітету: причини

25 березня стало відомо, що НАБУ і САП відкрили справу проти очільника Антимонопольного комітету України Павла Кириленка. Його звинувачують у володінні майном невідомого походження на 70 млн грн.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу САП.

Правоохоронці відкрили справи за такими статтями – «незаконне збагачення» та «декларування недостовірної інформації».

Справа проти голови Антимонопольного комітету Кириленка: деталі

21 березня 2024 року з розслідування Радіо Свобода та проєкту «Схеми» стало відомо, що сім'я голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка володіє майном загальною ринковою вартістю 70 млн грн. Йшлося про 7 квартир, 6 паркомісць, будинок, дві земельні ділянки, комерційну нерухомість та два кросовери, якими володіють батьки дружини Кириленка. Це майно, за даними з розслідування, вони почали купувати, коли Кириленко очолив Донецьку обласну державну адміністрацію. Журналісти стверджували, що теща і тесть Кириленка не мали достатніх офіційних доходів на придбання цього майна.

Журналістам Павло Кириленко пояснив, що стартовий капітал на купівлю цього майна його родина отримала в 90-х роках, коли прабабуся його дітей вдало реалізувала акції заводу «Стирол» в нині окупованій Горлівці. Теща Кириленка в розмові з журналістами повідомила, що в 1997 році їм вдалося виручити за продаж акцій концерну 40 тисяч доларів. Документи, які підтверджують цю операцію, за словами тещі, «залишились в окупованій Горлівці».




Подякувати 🎉