Facebook Pixel

Британія підготувала понад 60 тис. українських бійців

Велика Британія від початку збройної агресії росії проти України з 2014 року допомогла підготувати понад 60 тис. українських військових.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у своїй промові про оборонні плани країни.

Quote«Близько 10 країн було залучено до спільних тренувань українських військових на території Великої Британії. І сьогодні я можу оголосити, що за нашими програмами вже підготовлено понад 60 тисяч українських військових з моменту вторгнення Росії в Україну в 2014 році», — заявив Шеппс.

Британія є лідером у навчанні українських військових. Країна першою надала Україні протитанкові ракетні комплекси NLAW, першою надала сучасні танки, першою надіслала ракети великої дальності.

Шеппс також повідомив, що Велика Британія стане найбільшим постачальником дронів для українських сил.

Міністр оборони відзначив двосторонню оборонну угоду між Великою Британією та Україною, назвавши її кроком до глибокого партнерства.

Quote«Це формалізує нашу підтримку в усьому: від обміну розвідданими до медичної та військової підготовки. Це означає, що ми робимо перший гігантський крок до партнерства, що триватиме століття», — зазначив Шеппс.

Міністр оборони Великої Британії додав, що 2024 рік повинен стати «точкою перелому», а для України це буде рік, коли може вирішуватися «доля її народу».

Подякувати 🎉