Facebook Pixel

НКРЕКП втричі підняла ціну «зеленої» електроенергії

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП,) під час чергового засідання вирішила підняти максимальну ціну, за якою підприємство «Гарантований покупець» («ГарПок») зможе виставляти «зелену» електроенергію на продаж на ринку «на добу наперед» (РДН). Так, максимальна позначка зросла з 566,7 грн/МВт-год до 1536,1 грн/МВт-год.

Згідно з постановою комісії, «ГарПок» може вказати ціну в заявці на продаж енергії, що вироблена за допомогою альтернативних джерел, на РДН не вище за 75% ціни в години максимального навантаження.

У компанії зазначили, що таке нововведення сприятиме справедливому ціноутворенню та прискорить розвиток конкурентного ринку електроенергії.

Контекст. Дефіцит державного підприємства «Гарантований покупець» за виплатами «зеленого» тарифу 2020 року складе 17 млрд грн. Про це заявив ексміністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, презентуючи оновлений проєкт концепції «зеленого» енергопереходу України до 2050 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉