Facebook Pixel

На відновлення Дніпрогесу потрібні роки — Сирота

На відновлення Дніпрогес потрібні роки — Сирота

На відновлення Дніпрогес потрібні роки — Сирота

Швидко відновити Дніпровську ГЕС, яка 22 березня опинилася під ударом російських ракет, не вийде, на це підуть роки. Про це повідомив гендиректор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки (відео):

Він зазначив, що вже зараз видно, що ДніпроГЕС не працюватиме довгий час, а відновити її до того стану, в якому вона була до 22 березня, за кілька місяців не вдасться.

Quote«Ми вже розуміємо: щоб станцію відтворити до ракетного удару, будуть потрібні роки. Це не дні і не місяці», — сказав Сирота.

Він пояснив, що розібрати всі завали поки що неможливо, адже перекриття та стіни з підкрановими балками нахилилися до машзали. Наразі необхідно буде демонтувати верхню частину машинної зали, аби безпечно дістатися до нижнього ярусу.

Ігор Сирота додав, що після удару 22 березня ДніпроГЕС втратила понад 1 тис МВт потужності із загальних 1,5 тис. При цьому вона ще минулого року зазнала ворожого обстрілу, внаслідок чого втратила частину генераційних потужностей. Лише приблизно за 10 днів можна буде зрозуміти, чи вдасться ДніпроГЕС під'єднати до генерації електроенергії.

Сирота також зазначив, що гребля ДніпроГЕС не пошкоджена, ситуація на ній контрольована і загрози її прориву немає.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉