Facebook Pixel

Уряд компенсуватиме працевлаштування учасників бойових дій — Мінекономіки

Після закінчення війни приблизно 1 млн військових повернуться до цивільного життя, і вже зараз Мінекономіки працює в трьох напрямах: розвиток ветеранського підприємництва, сприяння працевлаштуванню найманих працівників, а також програми перенавчання колишніх військових, завдяки яким вони зможуть отримати нові спеціальності, які мають більший попит на ринку праці.

Як інтегрувати учасників бойових дій та інвалідів війни, заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна обговорила з представниками майже сотні великих підприємств.

Крім активних програм зайнятості, Мінекономіки розглядає можливості масштабувати чинні програми. Зокрема, збільшити компенсації роботодавцям частини єдиного соціального внеску та витрат на оплату праці за працевлаштування ветеранів та інвалідів війни.

Також уряд обговорює можливість компенсувати роботодавцю витрати на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю.

Зі свого боку роботодавці акцентували, що необхідно посилити програми з перенавчання з огляду на брак кваліфікованих кадрів, що відчувається на ринку праці вже тепер, і підтримали ідею розширення програми компенсації за працевлаштування учасників бойових дій.

У зустрічі взяли участь представники Американської торговельної палати, Асоціації «Укрлегпром», Спілки українських підприємців, Асоціації ритейлерів України, Об’єднання організацій роботодавців Одеської області, «Укрзалізниці», групи «Метінвест», ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», ПК ПОЖМАШИНА, АТ «Марганецький ГЗК», АТ «Фармак», АТ «Вінницяобленерго», ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат», АТ «Полтаваобленерго», АТ «Київмедпрепарат», ПАТ «Завод Південкабель», ПрАТ «Рівнеазот» та інші.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉