Facebook Pixel

«Укрзалізниця» відкрила сервіс вантажних перевезень із Києва до Польщі

«Укрзалізниця» запустила нову послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до Польщі.

Про це пише пресслужба УЗ.

Вантажі прямуватимуть до польського морського порту Гданськ із чотирьох українських міст: Києва, Одеси, Дніпра та Вінниці. Оператором зазначених перевезень виступить філія «Центр транспортного сервісу «Ліски»» АТ «Укрзалізниця». Вони беруть на себе всі послуги, починаючи з оформлення документів і зберігання вантажу до його розвантаження в місці прибуття. Партнерами в роботі нового сервісу виступили новостворена філія UZ Cargo Poland, компанія Laude Smart Intermodal S.A., PKP Cargo Connect та інші.

Quote«Ми продовжуємо інтеграцію української залізниці до європейської мережі. Тому ми робимо ще один важливий крок на цьому шляху й запускаємо новий зручний сервіс контейнерних перевезень із повним комплексом послуг. У підсумку контейнерні маршрутні поїзди покращать морське та внутрішнє сполучення й інтермодальні логістичні ланцюги між Україною та країнами ЄС», — розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Контейнерні маршрутні поїзди можуть формуватися на чотирьох прикордонних переходах на коліях 1435 — 1520 мм: Ягодин, Ізов, Мостиська та Чоп. Отже, Ягодин може бути з'єднаний із Балтійсько-Адріатичною та Північноморсько-Балтійською основною залізничною мережею, Мостиська — з Балтійсько-Адріатичною та Рейнсько-Дунайською магістральними залізничними мережами, Чоп — з основною залізничною мережею Рейн — Дунай і Середземномор'я, Вадул-Сірет — з основною залізничною мережею Рейн — Дунай.

Нагадаємо, що Єврокомісія та Європейський інвестиційний банк створили стратегію з інтеграції залізничних мереж України, Молдови та Євросоюзу.

Подякувати 🎉