Facebook Pixel

Україна націоналізувала Демурінський ГЗК та інші активи двох російських олігархів

ВАКС передав в державну власність України Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та інші підприємства російських олігархів Михайла Шелкова та Сергія Чемезова. Вартість націоналізованого майна становить щонайменше 2 млрд грн, повідомляє пресслужба СБУ.

Рішення суду стосується Демурінського гірничо-збагачувального комбінату, оптового виробника труб ТОВ «ВСМПО Титан», компанії з торгівлі металами ТОВ «Тай-Мінералс» та агрохолдингу «Інвест Агро».

Як зазначають у повідомленні, Чемезов та Шелков входять до найближчого оточення президента рф путіна. Вони керували українськими підприємствами через російського монополіста з виробництва титану ПАТ «Корпорація ВСМПО-АВІСМА», що належить до російського ВПК.

Quote«Щоб приховати своє відношення до українських активів після початку повномасштабного вторгнення Шелков і Чемезов намагалися передати формальне управління компаніями комерційним структурам у Дніпропетровській та Сумській областях. Але співробітники Служби безпеки викрили оборудки та своєчасно їх заблокували». – розповіли в СБУ.

Нагадаємо, окружний суддя федерального суду Манхеттену 3 лютого 2023 року дозволив прокуратурі конфіскувати $5,4 млн, що належать російському підсанкційному олігарху Костянтину Малофєєву.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉