Facebook Pixel

У Києві презентували перші результати базового курсу підготовки населення до нацспротиву

2 квітня Київський обласний центр підготовки населення до національного спротиву презентував власний базовий курс для цивільних. Він розпочався 16 березня та триватиме до 4 травня. На ньому навчається близько 100 мешканців Київщини.

Про це повідомила пресслужба Центру

Сам курс безкоштовний. Він розрахований на 16 військових дисциплін, включаючи тактичну та вогневу підготовку, роботу з БПЛА, виживання, такмед та ін.

Quote«Сьогодні ми живемо в таких умовах, коли вміти надавати першу допомогу, вміти тримати зброю в руках – це не додаткові, а базові навички. Тому наше завдання – навчити захищати себе, свою родину, свій дім, місто та країну. Я впевнений в тому, що плани взяти Київ росія не забула. Ми бачимо, як ворог готується, як займається мобілізацією, як накопичує сили. Вони не хочуть взяти тільки Донецьку область, наприклад, і зупинитись. Вони хочуть знищити всю Україну», – каже Володимир Авдєєнко, ветеран, директор Київського обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

У планах обласного центру підготовки населення до нацспротиву – проводити кожні два місяця подібні курси. До кінця 2024 року вони хочуть навчити 1000 киян та мешканців області. Нове оголошення вже буде у кінці квітня. Для цього Центр хоче залучити більше фінансування та найняти більше інструкторів.

Ігор Дейчук, полковник 114 окремої бригади Сил територіальної оборони, наголосив, що Центр створений не для мобілізації чи рекрутингу.

Quote«Це безпосередньо про навички і знання. Для того, щоб ви могли насамперед захистити себе, територію, домівку. І вже потім, якщо прийде повістка, чи можливо, людина виявить бажання служити в армії, буде простіше проходити службу і воювати», – пояснив полковник Ігор Дейчук.
Quote«Сама ідея Центру мене зачепила тим, що тобі нічого не продають, як в комерційних структурах. Тут є всі напрямки, які тобі потрібні, і з тобою просто діляться досвідом. Інструктори пройшли Маріуполь, Бахмут. Круті чуваки, яких ти слухаєш і надихаєшся. Але нас вчать як справжніх рекрутів. Ти фізичними вправами відповідаєш за те, що ти щось не так зробив. Не той випадок, коли ти заплатив гроші і зробив пару фоточок в інстаграм. І мені це подобається», – каже Сергій Волгін, курсант Київського обласного Центру підготовки населення до національного спротиву.
QuoteЯ слідкувала за Центром давно, але на одноденні вишколи ніяк не могла потрапити. Багато бажаючих. Я дуже рада, що потрапила на базовий курс. Після його проходження ми отримуємо відповідний сертифікат. Я розумію, що його отримують не всі, що також дуже важливо. Тому що папірчик це класно, але ти маєш щось вміти і знати», – розповіла інша курсантка Ольга Шнайдер.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉