Facebook Pixel

У 2024 році українці взяли кредитів єОселя на 6 млрд грн: як його отримати

З початку 2024 року за програмою «єОселя» українці взяли іпотечних кредитів на 6 млрд грн. Загальна сума виданих кредитів за весь час — понад 15 млрд грн.

Про це пише Мінекономіки.

Завдяки програмі за весь час українці придбали 122 приватні будинки. За минулий тиждень видано 264 кредити на 467 млн гривень.

Що відомо про держпрограму «єОселя»

З 29 січня українці можуть обрати за «єОселею». приватні будинки площею 62,5 кв. м на одного плюс 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї під 7% річних. Вимоги щодо дати введення в експлуатацію будинків такі ж, як і для квартир:

  • представникам окремих професій (військовослужбовці ЗСУ за контрактом, вчителі, медики та науковці) під 3% та ветеранам під 7% – доступні приватні будинки до 10 років у Києві та обласних центрах, без обмежень в інших населених пунктах;
  • ВПО та іншим українцям під 7% – доступні приватні будинки до 3 років, незалежно від населеного пункту.

Важливою умовою для приватних будинків є земля, на якій він розташований. Для купівлі по «єОселі» вона має належати виключно до земель житлової та громадської забудови.

Дачні та садові будинки, розміщені на дачних і садових ділянках, а також будинки, розміщені на земельних ділянках с/г призначення, недоступні для оформлення іпотеки.

Як взяти кредит за програмою «єОселя»

  • заповніть заявку в мобільному застосунку «Дія»;
  • оберіть один або всі банки-партнери «єОселі» – Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank та Банк Кредит Дніпро.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉