Facebook Pixel

Протест фермерів у Варшаві: демонстранти зустрілися зі спікером Сейму

Тисячі учасників акції протесту у Варшаві вирушили з площі Дефілад і прибули до будівлі Сейму, щоб зустрітися зі спікером Шимоном Головнею у будівлі парламенту.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Делегацію фермерів, що складалася з 15 осіб прийняли у Сеймі. Спікер Сейму Шимон Головня провів розмову з представниками профспілок.

Політик розповів про складне становище виробників продуктів харчування. Він підкреслив, що становище фермерів у Польщі стало важким.

Quote«Треба розуміти, що не все йде так, як хотілося б. Замість того, щоб керувати своїми підприємствами та фермами, ви повинні приїхати до Варшави і боротися за те, що для вас важливо», – сказав Головня.

Своєю чергою протестувальники розкритикували пропозиції ЄС щодо аграрної економіки та звернули увагу на проблеми, що пов'язані з імпортом продовольства з України.

Що відомо про мітинг фермерів у Варшаві

Організатори оголосили про 10 тис. мітингарів, однак учасників може бути більше за заявлену кількість.

Деякі вулиці були перекриті у різний час. Міська влада закликала варшав'янам уникати виходу до центра міста за можливості.

Під час акціії громадський транспорт не курсував містом, однак близько 13:00 трамваї та автобуси почали відновлювати рух від центру до залізничного вокзалу.

Протестувальники рушили у бік Сейму. Потім планують піти до канцелярії прем'єр-міністра, де подадуть петицію з найважливішими вимогами агрогромади.

Водночас за містом фермери продовжили свої протести і заблокували дорогу DK92. Вони рухалися в напрямку до Варшави з міста Бєнєво-Парцела через Блоне та Ожарув-Мазовецький до Броніше. Після цього вони поверталися тим же маршрутом до Бєнево-Парсела.

Що вимагають польські фермери

Відкриваючи акцію на площі Дефілад, організатори нагадали про вимоги аграрної громади, які будуть передані представникам влади

  • відмовитися від Зеленої угоди ЄС, яка, на їхню думку, призведе до зниження рентабельності сільськогосподарського виробництва;
  • закрити кордон з Україною, щоб не допустити ввезення імпорту сільськогосподарської продукції на ринок Польщі;
  • фермери також хочуть, щоб держава долучилася до захисту тваринництва в країні
Протест фермерів у Варшаві: демонстранти зустрілися зі спікером Сейму

Протест фермерів у Варшаві: демонстранти зустрілися зі спікером Сейму


Подякувати 🎉