Facebook Pixel

Ракети HARM та дрони ScanEagle: США готують новий пакет військової допомоги Україні на $775 млн

США готують черговий пакет військової допомоги Україні на 775 млн доларів. Про це повідомили у Пентагоні, пише Голос Америки.

За словами представника Пентагону, у пакет увійде «те, що потрібно, коли потрібно» Україні.

Quote«Маємо ще один значний пакет безпекової допомоги, про який повідомимо незабаром і він продовжує традицію надання Україні того, чого вона потребує, коли вона цього потребує, на основі потужного діалогу між нашими військовими силами», — йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, у пакет увійдуть додаткові боєприпаси для ракетних систем HIMARS, установки, які «значно змінили динаміку на полі бою», 16 гаубиць та 36 тисяч артилерійських снарядів.

Крім того українські військові отримають засоби, які допоможуть вести спостереження та знешкоджувати захист окупантів, а саме, 15 дронів ScanEagle, протирадіолокаційні ракети HARM, які можуть «знаходити і знищувати» російські радари, 1000 ракет TOW для ураження броньованих машин та 1000 Javelin.

Quote«І це ще не кінець», — зазначили у Пентагоні.

Контекст. Україна отримає ще понад 1,5 млрд євро для військової допомоги, які вдалося зібрати в рамках Конференції північноєвропейських союзників, що пройшла у Копенгагені на рівні міністрів оборони.

Подякувати 🎉