Facebook Pixel

Фінішна пряма: США завершують підготовку до відправлення Patriot Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку щодо відправлення систем протиракетної оборони Patriot до України, про що може бути оголошено вже цього тижня.

Цю інформацію підтвердили двоє офіційних осіб США та високопоставлений представник адміністрації, пише CNN у вівторок.

Як йдеться у повідомленні, план Пентагону ще має бути схвалений міністром оборони Ллойдом Остіном, перш ніж його буде відправлено на підпис Байдену. Троє офіційних осіб повідомили CNN, що очікується схвалення рішення.

Нагадаємо, Україна закликає США відправити передову систему протиповітряної оборони великої дальності, яка є дуже ефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет, оскільки вона зазнає обстрілів російських ракет і безпілотників, які зруйнували ключову інфраструктуру у всій країні. Це буде найефективніша система оборонної зброї великої дальності, відправлена до країни, й офіційні особи кажуть, що вона допоможе гарантувати безпеку повітряного простору для країн НАТО у Східній Європі.

Як повідомлялося, Рада Євросоюзу в понеділок, 12 грудня, погодила збільшення Європейського фонду миру, з якого ЄС відшкодовує державам-членам постачання Україні озброєння.

Як йдеться в повідомленні пресслужби Ради Євросоюзу, Рада ЄС, зокрема, ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі у 2023 році на 2 млрд євро (у цінах 2018 року) з можливістю подальшого збільшення на пізнішому етапі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉